Επαφές προγραμματίζει ο Ακιντζί σε Βερολίνο, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη

Επαφές προγραμματίζει ο Ακιντζί σε Βερολίνο, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη

Επαφές στο εξωτερικό προγραμματίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατά το μήνα Απρίλιο με επισκέψεις στο Βερολίνο, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί αρχικά θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 6 και 7 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ερευνών και Στρατηγικής του Μαρμαρά για να συμμετάσχει στη 18η Ευρωασιατική Οικονομική Σύνοδο (Euro Asia Economic Forum).

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Βερολίνο μεταξύ 11 και 13 Απριλίου, ως προσκεκλημένος του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ. Στο Βερολίνο θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Ιδρύματος Friedrich Ebert.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα μεταβεί ακολούθως στην Κωνσταντινούπολη στις 14-16 για τη 13η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (Organisation of Islamic Cooperation).

Τέλος Απριλίου με μέσα Μαΐου θα μεταβεί στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ. Η ημερομηνία και το πρόγραμμα της επίσκεψης στο Λονδίνο θα ανακοινωθούν αργότερα, όπως αναφέρεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE