Μακελειό στο Πακιστάν: 56 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε πάρκο! Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά

Μακελειό στο Πακιστάν: 56 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε πάρκο! Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά

Στους 56 ανέρχονται οι νεκροί ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή 27/3 σε ένα πολυσύχναστο πάρκο στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

"Ο απολογισμός ανέβηκε στους 56 νεκρούς. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται" είπε ο Μουχάμαντ Ουσμάν, ανώτατος αξιωματούχος του δήμου της Λαχόρης, προσθέτοντας ότι στο σημείο της επίθεσης έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, πρόσθεσε, αφού η κατάσταση πολλών τραυματιών θεωρείται "κρίσιμη".

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά επειδή η επίθεση σημειώθηκε στην έξοδο του δημόσιου Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, σε απόσταση μερικών μέτρων από την παιδική χαρά. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μόλις κατακάθισε η σκόνη είδαν ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης του πάρκου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE