Θέτει όρους για να έρθει στην Κύπρο ο Μπόμπολας!

Θέτει όρους για να έρθει στην Κύπρο ο Μπόμπολας!

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι έρευνες της ανακριτής ομάδας για το σκάνδαλο στο ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης, αφού σε αυτό το στάδιο αναμένεται να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του ισχυρού άνδρα της Ελλάδας Λεωνίδα Μπόμπολα.

Τη στιγμή που όλοι ψάχνουν τον μεγαλομέτοχο της Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, η εφημερίδα «Πολίτης» στο τεύχος της Δευτέρας, 28 Μαρτίου, επικαλείται πληροφορίες που θέλουν το γνωστό μεγιστάνα να έρχεται στην Κύπρο, θέτοντας ωστόσο κάποιους όρους.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του η πλευρά Μπόμπολα φαίνεται ότι μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την ίδια τακτική που ακολούθησαν τα πρώην διευθυντικά στελέχη της Helector. Δηλαδή, να συνεργαστεί με την κυπριακή αστυνομία, να έλθει στην Κύπρο για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τις μίζες που δόθηκαν σε Κύπριους παράγοντες της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κρατικής μηχανής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως και σήμερα να φθάσουν στην Κύπρο δικηγόροι του κ. Μπόμπολα για να συζητήσουν με τις κυπριακές διωκτικές αρχές τους όρους και τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι δυνατό να παραδοθεί ο πελάτης τους. Από την άλλη, οι αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι αν δεν καταστεί δυνατή η σύλληψη ή παράδοση του Λ. Μπόμπολα, θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έρθει στην Κύπρο και αν θα συνεργαστεί με τις κυπριακές αρχές ο Θεοφάνης Λώλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Enviroplan, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υπογραφή των συμβάσεων της Helector με την Κυπριακή Δημοκρατία.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.