Θα φτιάξουν σήραγγα στα κατεχόμενα!

Θα φτιάξουν σήραγγα στα κατεχόμενα!

Από την μία μιλούν για λύση οι Τούρκοι και από την άλλη προχωρούν κανονικά με μεγαλεπήβολα έργα στα κατεχόμενα. Αυτή τη φορά θα παρέμβουν στον Πενταδάκτυλο.

Σύμφωνα δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», το οποίο αναδημοσιεύει τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»,  οι Τούρκοι προωθούν την κατασκευή σήραγγας κάτω από τον Πενταδάκτυλο που θα ενώνει την Κερύνεια με την κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, η σήραγγα θα αρχίζει από την περιοχή του Παχύαμμου στην Κερύνεια και θα καταλήγει στην περιοχή δεξιά της Κυθρέας, όπως αυτή φαίνεται από τις ελεύθερες περιοχές. Η σήραγγα θα έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα, το δε κόστος εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το μήκος της σήραγγας αλλά και τον χρόνο που θα κερδηθεί.

Στόχος της σήραγγας είναι να σμικρύνει την απόσταση μεταξύ Κερύνειας-Λευκωσίας, Κερύνειας-κατεχόμενου αεροδρομίου Τύμπου και Κερύνειας-Αμμοχώστου.

Πάντως, όταν το Ιούνιο του 2011 ο υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σολούκ, εξήγγειλε την κατασκευή της σήραγγας, ουδείς αντέδρασε, ενώ για πολλούς η εξαγγελία πέρασε απαρατήρητη.

Όπως γράφει η ελληνοκυπριακή εφημερίδα το ζήτημα εξετάζουν και οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE