Από Ελλάδα πέρασε και ο Χαλίντ, ο καμικάζι του μετρό στις Βρυξέλλες

Από Ελλάδα πέρασε και ο Χαλίντ, ο καμικάζι του μετρό στις Βρυξέλλες

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι προχωρούν σε παντελώς αβάσιμες εικασίες, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2015!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα.

Ωστόσο οι Ιταλοί δημοσιογράφοι στη συνέχεια του ρεπορτάζ προχωρούν σε παντελώς αβάσιμες εικασίες, θέτοντας την Ελλάδα στο στόχαστρο, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς το καλοκαίρι του 2015.

protothema

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE