ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έχει στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Τον κ. Σουλτς υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στις 9.30 το πρωί, στο προαύλιο του Προεδρικού. Στη συνέχεια έγινε ανάκρουση του ύμνου της ΕΕ και του εθνικού ύμνου της Κύπρου από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας και άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές.

Ακολούθως ο κ. Σουλτς κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέστησε στον κ. Σουλτς τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, και ο κ. Σουλτς συνέστησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολούθως Αναστασιάδης και Σουλτς πορεύτηκαν στην είσοδο του Προεδρικού, όπου είχε στρωθεί κόκκινο χαλί, και έκαναν χειραψία στα σκαλιά μπροστά στην είσοδο του Μεγάρου πριν εισέλθουν σε αυτό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σουλτς, μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, Αναστασιάδης και Σουλτς έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο πλευρών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Σουλτς θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top