ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση δανείων κατά 5,4 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο

Μείωση δανείων κατά 5,4 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο

Σταθερή βελτίωση καταγράφει το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε ότι αφορά καταθέσεις και δάνεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα -και που αφορούν στον Φεβρουάριο του 2016- σε διάστημα ενός έτους τα δάνεια λόγω της απομόχλευσης μειώθηκαν κατά €5,4 δισ. ενώ οι καταθέσεις παραμένουν σταθερές.

Μάλιστα η ψαλίδα μεταξύ δανείων – καταθέσεων έκλεισε σημαντικά στα €12,96 δισ. σε σχέση με €18,13 δισ. πριν ένα χρόνο.

Οι συνολικές καταθέσεις τον Φεβρουάριο του 2016 παρουσίασαν καθαρή αύξηση €78,4 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €234,5 εκ. τον Ιανουάριο του 2016. Την ίδια ώρα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής τον Φεβρουάριο του 2016 ανήλθε στο 1,9%, εν συγκρίσει με 1,3%, τον Ιανουάριο του 2016.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στην προέλευση των καταθετών. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού το τέλος Φεβρουαρίου άγγιξαν τα €33,62 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση €240,6 εκ. μέσα σε ένα μόλις μήνα. Αύξηση παρουσίασαν επίσης και οι καταθέσεις κατοίκων από χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης (€2,74 εκ), ενώ μείωση παρουσίασαν οι καταθέσεις των κατοίκων από τρίτες χώρες (€9,84 εκ.).

Τα συνολικά δάνεια τον Φεβρουάριο 2016 παρουσίασαν καθαρή μείωση €90,3 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €3.016,3 εκ. τον Ιανουάριο 2016. Ο ετήσιος   ρυθμός   μεταβολής έφθασε στο -7,8%, σε σύγκριση με -7,9% τον Ιανουάριο 2016. Το υπόλοιπο των δανείων τον Φεβρουάριο 2016 έφθασε στα €59,2 δισ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top