ADB: Υποβάθμιση προβλέψεων της για την ανάπτυξη της Κίνας

ADB: Υποβάθμιση προβλέψεων της για την ανάπτυξη της Κίνας

Επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 6,5% προβλέπει για το 2016.

Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας το τρέχον έτος θα αποτελέσει, σύμφωνα με την Τράπεζα Αναπτύξεως της Ασίας (ADB), η τεράστια πλεονάζουσα βιομηχανική παραγωγή στη χώρα με την Τράπεζα να προχωρεί σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Το 2016, η αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 6,5%, σύμφωνα με έκθεση της ADB για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ασίας. Αυτή είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση της, τον περασμένο Δεκέμβριο, για ανάπτυξη 6,7% και χαμηλότερα από την ανάπτυξη 6,9% που καταγράφηκε το 2015.

Τα στοιχεία έρχονται σε μια περίοδο που υπάρχει παγκόσμια αβεβαιότητα σε σχέση με την ικανότητα του Πεκίνου να προβεί στις πολυπόθητες περικοπές στους τομείς χάλυβα, άνθρακα και τσιμέντου και να διαχειριστεί την δύσκολη οικονομική προσαρμογή σε ένα οικονομικό μοντέλο που να επικεντρώνεται στην κατανάλωση.

"Η αδύναμη εξωτερική ζήτηση και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε ορισμένους τομείς, στην κορύφωση της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού και της αύξησης των μισθών, συνεχίζουν να προκαλούν σταδιακή μείωση του ρυθμού ανάπτυξης", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ADB Shang-Jin Wei.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.