ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή δημοτικών εκλογών πρότεινε ο ΔΗΣΥ

Αναβολή δημοτικών εκλογών πρότεινε ο ΔΗΣΥ

Πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών κατέθεσε σήμερα στη Σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή ο ΔΗΣΥ σύμφωνα με τον Βουλευτή του Κινήματος Αλληλεγγύη Δημήτρη Συλλούρη.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Συλλούρης έκανε λόγο για επιβεβαίωση της υποψίας του περί "μαγειρέματος" για αναβολή των δημοτικών εκλογών έτσι ώστε, όπως είπε, να παραμείνουν οι ίδιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ένα πολύ αντιδεοντολογικό τρόπο και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

«Το επιχείρημα ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι είναι φτωχό και ύποπτο. Θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές και οι νέοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η θητεία τους είναι για 2,5 ή 3 χρόνια παρά να παραταθεί στα 8 χρόνια η θητεία των υφιστάμενων» είπε, υποδεικνύοντας πως αυτές οι προσεγγίσεις θυμίζουν άλλες εποχές.

Σε ερώτηση αν πέραν του ΔΗΣΥ την πρόταση υποστήριξαν και άλλα κόμματα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε πως θα διαφανεί και εδώ κατά πόσο θα υπάρξει κάποια συνεννόηση και συμπαιγνία «όπως υπήρξε στις περιπτώσεις του εκλογικού νόμου και της χρηματοδότησης των κομμάτων».

«Δηλαδή όπως ήρθαμε και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο 4 μήνες πριν τις εκλογές τώρα θα παρατείνομε τη θητεία 6 μήνες πριν τις εκλογές. Είναι πρωτάκουστα πράγματα νομίζω για όλο δημοκρατικό και πολιτισμένο κόσμο», είπε, ενώ κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο η πρόταση που κατατέθηκε προνοεί αναβολή των δημοτικών εκλογών για τρία χρόνια ο κ. Συλλούρης είπε ότι αυτό δεν είναι κάτι που λέχθηκε στη σημερινή Σύσκεψη, αλλά κάτι το οποίο ο ίδιος έχει πληροφορηθεί από αλλού.

Πόθεν έσχες

Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία που προωθείται για το πόθεν έσχες ο κ. Συλλούρης μετά και τη σχετική ενημέρωση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, εξέφρασε την πεποίθηση πως πρόκειται για μια ρύθμιση «μη ρύθμιση» με δεδομένο ότι θα εξαιρούνται σύζυγοι και θα δημιουργούνται τέτοιες διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα εξαιρούνται πολλά πρόσωπα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top