ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το δείπνο με τους ηγέτες είδε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ταγίπ Ερντογάν

Μετά το δείπνο με τους ηγέτες είδε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ταγίπ Ερντογάν

Τα θέματα της τρομοκρατίας, η συνεργασία των δύο χωρών στην περιφερειακή και η μετανάστευση συζητήθηκαν στη σύντομη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το δείπνο που παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στους 50 ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια. Αν και οι Τούρκοι αξιωματούχοι που συνοδεύουν τον Ταγίπ Ερντογάν μιλούν για συνάντηση 50 λεπτών, Αμερικανοί έλεγαν ότι ήταν πολύ πιο σύντομη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια για να συζητήσουν «την συνεργασία Τουρκίας ΗΠΑ στην περιφερειακή ασφάλεια, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μετανάστευση».
 
Ο πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο Ερντογάν εκ μέρους του αμερικανικού λαού για αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης στο Ντιγιαρμπακίρ και επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Τουρκίας και στην κοινή πάλη κατά της τρομοκρατίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης «το πώς θα προωθήσουν την κοινή προσπάθεια για υποβάθμιση και καταστροφή του ΙSIL».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top