Μόσχα: Η Τουρκία προμηθεύει όπλα το ISIS

Μόσχα: Η Τουρκία προμηθεύει όπλα το ISIS

Η Ρωσία υπέβαλε στοιχεία στον ΟΗΕ, όπως αναφέρει το δίκτυο RT

Η Ρωσία υπέβαλε στοιχεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τα οποία -όπως υποστηρίζει η Μόσχα- αποδεικνύουν ότι η Τουρκία προμηθεύει με όπλα το ISIS, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο RT.

«Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις αυτές. Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε στην επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο ρώσος απεσταλμένος, Βιτάλι Τσούρκιν.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι τρομοκρατικές ομάδες, που δρουν στη Συρία έλαβαν εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων μέσω της Τουρκίας το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE