Έναρξη απευθείας πτήσεων στο αεροδρόμιο της Τύμπου εξήγγειλε ο Νταβούτογλου

Έναρξη απευθείας πτήσεων στο αεροδρόμιο της Τύμπου εξήγγειλε ο Νταβούτογλου

Την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ντιγιάρμπακιρ στα κατεχόμενα και στο Έρμπιλ του Ιράκ ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου από το Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι πτήσεις από το Ντιγιάρμπακιρ προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα ξεκινήσουν από την 1η Μαρτίου, ενώ για το Ερμπίλ στις 10 Απριλίου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι στην πρώτη πτήση που θα πραγματοποιηθεί τόσο από το Ντιγιάρμπακιρ στα κατεχόμενα όσο και από το Ντιγιάρμπακιρ στο Έρμπιλ θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΡ.

"Με αυτό τον τρόπο θα δείξουν την αδελφοσύνη των Κούρδων και των Τούρκων και θα ιδρυθεί τρίγωνο φιλίας, γέφυρα φιλίας, μεταξύ Έρμπιλ, Ντιγιάρμπαρκιρ, Λευκωσίας", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE