Δεν σχολιάζει τη διαρροή των Wikileaks το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Δεν σχολιάζει τη διαρροή των Wikileaks το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Αποφεύγει να σχολιάσει τις συνομιλίες αξιωματούχων του που διέρρευσαν την Παρασκευή (01/04) από το Wikileaks το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα εμμένει στη θέση της αναλογίας μεταρρυθμίσεων και κουρέματος χρέους για την Ελλάδα.

Γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του «Ταμείου» που εξεδόθη το Σάββατο (02/04) αναφέρει ότι «δεν σχολιάζουμε διαρροές ή υποτιθέμενες εκθέσεις για εσωτερικές συνομιλίες. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτό που πιστεύουμε ότι χρειάζεται για διαρκή λύση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι μία (λύση) που θέτει την Ελλάδα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης υποστηριζόμενης από μία αξιόπιστη δέσμη μεταρρυθμίσεων και συνοδευόμενη από ανακούφιση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στόχοι χρειάζεται να βασίζονται σε αξιόπιστες υποθέσεις.

«Όπως έχουμε πει υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ του εφικτού στις μεταρρυθμίσεις και του ποσού της ανακούφισης χρέους που χρειάζεται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE