Στο «τραπέζι» η ΑΤΑ – Μαραθώνιες επαφές Χριστοδουλίδη με κοινωνικούς εταίρους
Σε εντατικούς διαλόγους βρίσκεται το Προεδρικό για τον μηχανισμό Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Αυτό καταγράφεται σε δημοσιεύματα αγγλόφωνων ελληνικών Μ.Μ.Ε. όπως το έγκυρο greeknewsonline.com και το tornos.gr.
Η θέση αυτή στηρίζεται σε τρία σημεία, τα οποία και παρουσιάζουμε:
Η δέσμευση της Χίλαρι για την Κύπρο
Οι Ελληνοαμερικανοί στηρίζουν την Χίλαρι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα καθώς έχει ξεκάθαρες θέσεις και για το Κυπριακό πρόβλημα.
Όπως αναφέρουν, οι θέσεις της όπως εκφράζονται στην προεκλογική της εκστρατεία και αποτελούν δεσμεύσεις είναι ότι θα εργαστεί για λύση του Κυπριακού προβλήματος, αφού όπως σημειώνει η Χίλαρι Κλίντον «αναγνωρίζει πλήρως ότι η Τουρκία έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει ως προς την λύση του Κυπριακού και σκοπεύει να πιέσει την Άγκυρα ώστε να συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αυτή την διαδικασία».
Παράλληλα όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα tornos.gr, απευθυνόμενη στον Ερντογάν «θα του κάνει σαφές ότι η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί προτεραιότητα της και η ίδια προτεραιότητα πρέπει να είναι και για την Τουρκία.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




