ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Καμιά καταγγελία σχετικά με τα PanamaPapers

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Καμιά καταγγελία σχετικά με τα PanamaPapers

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ενώπιον της καταγγελία για εμπλοκή, με οποιονδήποτε τρόπο, σε παράνομες συναλλαγές κάποιας από τις 150 εταιρείες Διοικητικών Υπηρεσιών που εποπτεύει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου, σχολιάζοντας τη έγγραφα, γνωστά ως Panama Papers, που έχουν διαρρεύσει από δικηγορική εταιρία υπεράκτιων συναλλαγών από τον Παναμά.

Αν προκύψει ότι κάποια ή κάποιες από τις περίπου 3.600 εταιρείες που αναφέρονται στα δημοσιεύματα έχουν εγγραφεί από εποπτευόμενες εταιρείες της Επιτροπής ή είναι πελάτες των δικών μας εταιρειών, σίγουρα θα προβούμε στη δέουσα έρευνα και θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις στην περίπτωση που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο που αφορά το ξέπλυμα χρήματος, τόνισε η κ. Καλογήρου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν διαφαίνεται, εκ πρώτης όψεως, από τα στοιχεία που έχουν δει τη δημοσιότητα να εμπλέκεται οποιαδήποτε από τις 150 εταιρείες Διοικητικών Υπηρεσιών που εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

“Αν υπάρχουν συναλλαγές, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί, σίγουρα αυτό είναι σοβαρό”, επισήμανε.

Εξήγησε ότι ο νόμος περί Διοικητικών Υπηρεσιών τέθηκε σε εφαρμογή μόλις το 2012 και ότι οι εταιρείες αυτές έχουν αρμοδιότητα να εγγράφουν στην Κύπρο άλλες εταιρείες.

Πρόσθεσε ότι πέρα των 150 εταιρειών που εποπτεύονται από την Επιτροπή, υπάρχουν και τα δικηγορικά γραφεία που προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες και τα οποία επιβλέπονται από το Δικηγορικό Σύλλογο, καθώς και ελεγκτικές εταιρείες που παρέχουν μόνο διοικητικές υπηρεσίες και επιβλέπονται από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Επιπλέον, η κ. Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι είναι κρίμα “να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας” από την άποψη ότι μόνοι εμείς εδώ στην Κύπρο προβάλλουμε το ότι η χώρα μας βρίσκεται στα Panama Papers.

Ανέφερε ότι πιο ψηλά στη λίστα από την Κύπρο, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση, σύμφωνα με δημοσίευμα, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλες χώρες και μόνο εμείς προβάλλουμε τα στοιχεία που αφορούν τον τόπο μας, ενώ τα δημοσιεύματα στις άλλες χώρες κάνουν λόγο για το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες, αποφεύγοντας να αναφερθούν στη χώρα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top