To Ισλαμικό Κράτος απειλεί το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη

To Ισλαμικό Κράτος απειλεί το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε ένα βίντεο σήμερα όπου απειλεί ότι θα διαπράξει νέες επιθέσεις σε χώρες της Δύσης, κατονομάζοντας το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη ως πιθανούς στόχους της.

«Εάν χθες ήταν το Παρίσι και σήμερα οι Βρυξέλλες, ο Αλλάχ το γνωρίζει ότι θα υπάρξει και αύριο. Ενδεχομένως να γίνει στο Λονδίνο ή στο Βερολίνο ή στη Ρώμη», λέει στο βίντεο ένας μαχητής της οργάνωσης, μιλώντας στα αγγλικά, ενώ μεταξύ άλλων προβάλλονται πλάνα κι εικόνες απ' όσα ακολούθησαν επιθέσεις που πραγματοποίησε στο παρελθόν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και των τρομοκρατικών χτυπημάτων που αιματοκύλισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι.

Στο βίντεο προβάλλονται κι εικόνες της Βουλής των Κοινοτήτων στο Λονδίνο και του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.