ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πώλησε κυπριακά ομόλογα η Ευρωπαϊκή Κεντρική

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πώλησε κυπριακά ομόλογα η Ευρωπαϊκή Κεντρική

Στην πώληση κυπριακών ομολόγων αξίας €16 εκ. προχώρησε η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεννόηση με το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Κι αυτό λόγω του αποκλεισμού των κυπριακών ομολόγων από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο είχε υπερβεί το ύψος που μπορούσε να κατέχει με βάση τους κανόνες του ευρωσυστήματος.

Αγοραστής των ομολόγων ήταν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία με την επαναγορά κατάφερε -όπως μας τονίστηκε αρμοδίως- να μειώσει το ύψος του δημοσίου χρέους της Κύπρου κατά €16 εκ. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αναμένεται να συνεχιστεί και εντός του 2016 καθώς το μεγαλύτερο μέρος από την επόμενη έξοδο στις αγοράς θα χρησιμοποιηθεί για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων χρεών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE