Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης ΓΔ ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία Κογκρέσου ΣτΕ

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο συνάντησης ΓΔ ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία Κογκρέσου ΣτΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρίσκεται στην Κύπρο ειχε την Τετάρτη (06/04) ο Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης,

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που βρίσκεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του Κογκρέσου για παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πρώτου νομικά δεσμευτικού κειμένου που υιοθετήθηκε από τα κράτη – μέλη και τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία κύρωσε σε Νόμο το 1988.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νικολαΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία, λεπτομερώς, για τα συζητούμενα στη Βουλή νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της αντιπροσωπείας, τόσο για το περιεχόμενο των νομοσχεδίων, όσο και για την υφιστάμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Κύπρο.  `Οπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία αναμένεται να υποβάλει σχετική έκθεση προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφορικά με τις διαπιστώσεις της.

Το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί το θεσμό που έχει την ευθύνη της αξιολόγησης της κατάστασης της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Κογκρέσο έχει θεσμοθετήσει τακτική και συστηματική παρακολούθηση των χωρών που έχουν υπογράψει και επικυρώσει τον Χάρτη, κάθε πέντε, περίπου, χρόνια, (αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε το 2001), ενώ παράλληλα, έχει καθιερώσει ένα αυστηρό πλαίσιο για το διορισμό εισηγητών που διασφαλίζει την αμεροληψία της αντιπροσωπείας που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση.

Μέσω των συστάσεων του στα κράτη – μέλη, το Κογκρέσο συμβάλλει στη βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην ενίσχυση της δημοκρατίας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE