ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκατοντάδες τόνοι εκτεθειμένα ελαστικά δημιουργούν κίνδυνο για κοινότητες

Εκατοντάδες τόνοι εκτεθειμένα ελαστικά δημιουργούν κίνδυνο για κοινότητες

Εκατοντάδες τόνοι ελαστικά είναι εκτεθειμένα σε ενδεχόμενο κίνδυνο φωτιάς και μαζί με τα ελαστικά εκτεθειμένες σε κίνδυνο είναι οι κοινότητες Ιδαλίου – Ποταμιάς και μέρος της ευρύτερης επαρχίας της Λευκωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου.

Ο κ. Αδάμου, μετά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που λαμβάνονται στο χώρο αποθήκευσης ελαστικών στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου (Λατομεία Λατούρου), κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε διαχείριση ή και απομάκρυνση των ελαστικών από το χώρο άμεσα και να μην αναμένουν την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας με τη μία εκ των τριών εταιρειών που ανέλαβαν τη διαχείριση των ελαστικών.

Σε δήλωση που ακολούθησε τη συνεδρία, ο κ. Αδάμου είπε ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή αποδείχθηκε πόσο επιπόλαια αντιμετωπίζεται το θέμα, και το γεγονός ότι ο Κύπριος αγοραστής ελαστικών πληρώνει κατά την αγορά το κόστος της διαχείρισης.

Δήλωσε περαιτέρω ότι λόγω της οικονομικής διελκυστίνδας που προέκυψε με τη μία εταιρεία - και η οποία βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου - εκατοντάδες τόνοι ελαστικά είναι εκτεθειμένα σε ενδεχόμενο κίνδυνο φωτιάς και μαζί με τα ελαστικά εκτεθειμένες σε κίνδυνο είναι οι κοινότητες Ιδαλίου – Ποταμιάς και μέρος της ευρύτερης επαρχίας της Λευκωσίας.

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαπίστωσε επίσης το παράδοξο ότι ενώ ο εν διαμάχη, επιχειρηματίας δηλώνει ότι είναι αδύνατο να μετακινήσει εντός τριών μηνών τα ελαστικά από το χώρο, το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού παρουσιάζεται έτοιμο να παραλάβει, κομμένα, όλα τα ελαστικά εντός 4 με 5 εβδομάδων.

Καταλήγοντας, ο κ. Αδάμου είπε πως είναι ανάγκη το κράτος να αναλάβει τη μετακίνηση και φύλαξη των ελαστικών σε άλλο χώρο, να αναλάβει δράση, και να μην αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top