Τα Panama Papers ξεμπροστιάζουν τα σκάνδαλα στην UEFA

Τα Panama Papers ξεμπροστιάζουν τα σκάνδαλα στην UEFA

Η αιφνιδιαστική έρευνα της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της UEFA, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του Τζιάνι Ινφαντίνο στο σκάνδαλο των Panama Papers, έχει προκαλέσει νέα αναταραχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο νέος πρόεδρος της FIFA είχε υπογράψει το 2006, ως διευθυντής νομικών υπηρεσιών της UEFA, συμβόλαιο παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, με επιχειρηματίες που είναι πλέον υπόδικοι.

Τα δικαιώματα πουλήθηκαν από την UEFA στον Χιούγκο Χίνγκις, ένας από τους 16 κατηγορούμενους από το FBI για δωροδοκία και διαφθορά στο σκάνδαλο της FIFA.

O Τζιάνι Ινφαντίνο προχώρησε σε δήλωση για την υπόθεση, όπου αναφέρει πως είναι στη διάθεση των αρχών καθώς από την πρώτη στιγμή είναι υπέρμαχος της διαφάνειας και της εξυγίανσης.

Την ίδια στιγμή, ο Χουάν Νταμιάνι, μέλος της επιτροπής ηθικής και δεοντολογίας της FIFA, παραιτήθηκε μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Ο Ουρουγουανός φέρεται να είχε αναλάβει την εκπροσώπηση του Εουχένιο Φιγκερέδο, που ήταν μέλος τουλάχιστον επτά off shore εταιρειών με «ύποπτες» δραστηριότητες.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.