ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε success story χωρίς να το κατονομάσει - Ποιες οι καλύτερες στιγμές

Παρουσίασε success story χωρίς να το κατονομάσει - Ποιες οι καλύτερες στιγμές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 7/4, μίλησε με αριθμούς που καταδεικνύουν ένα success story χωρίς βέβαια να το ονομάζει έτσι.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε στην ουσία μια οικονομικο - τεχνοκρατική παρουσίαση δεικτών και αριθμών σε αντιπαραβολή με τους αριθμούς που είχε παραλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Ενδεικτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τους ρυθμούς ύφεσης (6,5%) που παρέλαβε και τους ρυθμούς ανάπτυξης (1,6%) που κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια η κυβέρνηση να δημιουργήσει, την πτωτική τάση στην ανεργία, τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από τα ελλείμματα και τους υψηλούς δείκτες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κ.α.

Με άλλα λόγια ο Πρόεδρος εξήγησε τι παρέλαβε, τι έκανε η κυβέρνηση μέσα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ και τι προτίθεται να κάνει μέχρι το τέλος της θητείας του.

Κούρασε η παρουσίαση αριθμών

Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλήφθηκε ότι η παρουσίαση αριθμών επί 45 λεπτά, ήταν αρκετά κουραστική, με τον ίδιο να το παραδέχεται σε κάποια φάση της ομιλίας του. Παράλληλα όμως, όπως ο ίδιος τόνισε, την θεώρησε απαραίτητη για να αντιληφθούμε που ήταν η οικονομία επί της προηγούμενης διακυβέρνησης και που είναι σήμερα…

Οι ωραίες στιγμές της συνέντευξης Τύπου

Η «βαρετή» συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε και κάποιες ωραίες στιγμές που άλλαξαν το κλίμα προκαλώντας χαμόγελα ακόμη και γέλια στους δημοσιογράφους αλλά και του Υπουργούς.

Συγκεκριμένα, μια από τις πιο ωραίες στιγμές της Συνέντευξης Τύπου ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος αυτοσαρκάστηκε με το «δεσμεύομαι» όταν εν ήδη αστεϊσμού μίλησε για την δέσμευση του να δημιουργηθεί τελεφερίκ στην περιοχή του Τρόοδους. Η αναφορά του αυτή προκάλεσε γέλια τόσο στον ίδιο όσο και στους δημοσιογράφους.

Μια άλλη ωραία και αληθινή στιγμή ήταν όταν ο Πρόεδρος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε ερώτηση δημοσιογράφου η οποία ήταν οικονομικά εξειδικευμένη δίνοντας τον λόγο στον Υπουργό Οικονομικών για να σχολιάσει στο τέλος λέγοντας… «νομίζω ότι τα είπε καλά».

Τέλος για να ευλογήσουμε τα γένια μας, ανάμεσα στις καλές στιγμές ήταν, όταν ρωτήσαμε ως ThemaOnline τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το «δεσμεύομαι», αν ήταν το κούρεμα καταθέσεων μια προειλημμένη απόφαση και αν η κυβέρνηση έχει την βούληση να βρει αυτούς που έβγαλαν έξω τα λεφτά τους την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές.  

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top