Μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ

Μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ

Δεκαοχτώ στρατιώτες και πέντε ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ σκοτώθηκαν χθες σε μάχες που ξέσπασαν στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

«Πρόκειται για μέρος στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια στην Αμπού Σαγιάφ», που ξεκίνησαν μετά από σειρά απαγωγών ξένων υπηκόων, τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, διοικητής Φιλεμόν Ταν, προσθέτοντας πως τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με εκατοντάδες ισλαμιστές μαχητές στο νησί Μπασιλάν. Ανάμεσα στους νεκρούς αντάρτες βρισκόταν και ένας μαροκινός υπήκοος.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την απελευθέρωση ενός ιταλού πρώην ιερέα, που κρατείτο όμηρος από τους ισλαμιστές από το φθινόπωρο.

Η Αμπού Σαγιάφ, που ιδρύθηκε στις αρχές του 1990 με την οικονομική υποστήριξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, κατηγορείται για ορισμένες από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Φιλιππίνες, όπως και για υποθέσεις απαγωγής και ομηρείας ξένων. Σήμερα κρατά υπό την ομηρεία της περίπου 20 αιχμαλώτους.

Το 2014 η οργάνωση, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ορκίστηκε πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.