Σε ανακοίνωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι “στόχος μας είναι να καθαρίσουμε την Κύπρο σε μία μέρα και να τη διατηρήσουμε καθαρή για πάντα”.
Προστίθεται ότι “το `Let’s do it Cyprus!` είναι μέρος της καμπάνιας `Let’s do it World!` μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια ενώ είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο”.
Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία.
Σήμερα στο Let’s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος ευχαριστεί “τα σχολεία, την Εθνική Φρουρά, τις τοπικές αρχές, τις περιβαλλοντικές και εθελοντικές οργανώσεις, τα τμήματα/υπηρεσίες του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, τους οργανισμούς και επιχειρήσεις, τα πολιτικά κόμματα και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκστρατεία”.
Ευχαριστεί, επίσης, “ τους συνδιοργανωτές (το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων και την Green dot Κύπρου), τους χορηγούς και τους υποστηριχτές για τη στήριξη που μας παρείχαν”.