Έναρξη τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας

Έναρξη τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας

Την πρώτη τους τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 11/4, στη Λευκωσία, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιορδανία.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο ΓΔ του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Ελλάδος, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Πρέσβης Mohammad Tayseer Bani Yasin.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά την τριμερή συνάντηση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας σε πολιτικό επίπεδο.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

Με το πέρας της τριμερούς συνάντησης θα υιοθετηθεί κείμενο κοινής διακήρυξης.

Η συνάντηση αυτή είναι απόρροια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας τον περασμένο Νοέμβριο και της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η άφιξη της Ολγκίν στην Κύπρο: Χαμηλές προσδοκίες, κρίσιμες επαφές και το αποτύπωμα του περασμένου καλοκαιριού- Σήμερα η συνάντηση με τον Έρχιουρμαν

Η άφιξη της Ολγκίν στην Κύπρο: Χαμηλές προσδοκίες, κρίσιμες επαφές και το αποτύπωμα του περασμένου καλοκαιριού- Σήμερα η συνάντηση με τον Έρχιουρμαν

Η επάνοδος της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο, σηματοδοτεί έναν ακόμη γύρο διπλωματικής κινητικότητας γύρω από το κυπριακό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE