ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστοδουλίδης: Tα βιβλία είναι εργαλεία δημοκρατίας και ως τέτοια πρέπει να τα προσεγγίζουμε

Χριστοδουλίδης: Tα βιβλία είναι εργαλεία δημοκρατίας και ως τέτοια πρέπει να τα προσεγγίζουμε

Οφείλουμε εκτίμηση και ευγνωμοσύνη σε όσους μετέχουν στην καταγραφή της Ιστορίας και στην ανάπτυξη καλώς νοούμενου προβληματισμού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του απόψε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μορφίτη “Με πόνο ψυχής

Σκέψεις και προβληματισμοί για την κοινωνία, την πατρίδα και τον Ελληνισμό”, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως κάθε βιβλίο που κυκλοφορεί αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της καταγραφής της ιστορίας και του πολιτισμού μιας χώρας. “Αποτελεί επίσης και μια ακόμα ευκαιρία προβληματισμού και άσκησης της κρίσης μας σε καίρια θέματα της πολιτικής μας ζωής”, όπως αυτά με τα οποία καταπιάνεται ο Ανδρέας Μορφίτης, σημείωσε, αναφέροντας πως “τα βιβλία είναι εργαλεία δημοκρατίας και ως τέτοια θα πρέπει όλοι μας να τα προσεγγίζουμε”.

Πρόσθεσε πως το βιβλίο του κ. Μορφίτη αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον και τις έγνοιες του συγγραφέα για την Κύπρο και τον κυπριακό Ελληνισμό, και, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνιστά χρήσιμο εργαλείο για τη μελέτη της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

“Ο Ανδρέας Μορφίτης ως ένας μαχητικός και ενθουσιώδης ενεργός πολίτης, δίνει το στίγμα των απόψεών του, μέσα από τα κείμενά του”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως συμφωνεί απόλυτα μαζί του στη διαπίστωση ότι τις ελπίδες του τις επενδύει στο όνειρο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας και στην ανασυγκρότηση του κυπριακού κράτους.

“Ορθά επισημαίνεις ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναδημιουργήσουμε την κυπριακή κοινωνία και να οικοδομήσουμε το μέλλον για μας και τους απογόνους μας “, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος στον κ. Μορφίτη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευχήθηκε το νέο αυτό βιβλίο να είναι καλοτάξιδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συμβάλει σε κάτι που συχνά λείπει από την Κύπρο “σ` ένα δημιουργικό, γόνιμο και αξιόπιστο διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις όλων, χωρίς λογοκρισία και αφορισμούς”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top