Μοσκοβισί: Η συμμετοχή του ΔΤΝ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη

Μοσκοβισί: Η συμμετοχή του ΔΤΝ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας είναι απαραίτητη, ενώ οι διαφορές απόψεων με την ευρωζώνη όσον αφορά τις δημοσιονομικές ανάγκες της Ελλάδας δεν προσκόπτουν την εκταμίευση κεφαλαίων, υποστήριξαν σήμερα δύο κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχουμε γενικά κοινή άποψη για τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων», είπε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις εκτιμήσεις», κυρίως για «το πόση προσπάθεια χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι... αυτές (σ.σ. οι διαφορές) μπορούν να γεφυρωθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας επίσης στο ΕΚ, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον στο πρόγραμμα της Ελλάδας είναι «απολύτως απαραίτητη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE