Γίναμε ρεζίλι! Το BBC θα κάνει ντοκιμαντέρ για την Κύπρο αλλά τα γυρίσματα θα γίνουν στη Μάλτα

Γίναμε ρεζίλι! Το BBC θα κάνει ντοκιμαντέρ για την Κύπρο αλλά τα γυρίσματα θα γίνουν στη Μάλτα

Το BBC αποφάσισε να αφιερώσει ένα ντοκιμαντέρ για τους Κύπριους μετανάστες της Αγγλίας και αυτό αντί να γυρίζεται στη Κύπρο θα γίνει στην Μάλτα.

Ο λόγος; Μας είπαν είστε πανάκριβοι και δεν θα πατήσουμε το πόδι μας.

Το ζήτημα αυτό ενέγραψε στη βουλή ο Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου ζητώντας ανάπτυξη της Κύπρου ως κινηματογραφικό κέντρο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι, «το Πισσούρι και η Επταγώνια θα μετακομίσουν στην Μάλτα», σημειώνοντας ότι η κινηματογραφική εταιρεία αποφάσισε ότι η εν λόγω χώρα είναι πιο ελκυστικός προορισμός οικονομικά για αυτές τις παραγωγές.

Το θέμα πήρε διαστάσεις αφού αποτελεί πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο της αγγλόφωνης εφημερίδας Cyprus Mail, σημειώνοντας την αδυναμία της Κύπρου να στηρίξει την κινηματογραφική βιομηχανία χάνοντας πολλά έσοδα από αυτή την αγορά.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το ρεζιλίκι θα ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους…

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στην Άγκυρα σήμερα η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο - Μεταφέρει τις ιδέες Χριστοδουλίδη

Στην Άγκυρα σήμερα η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο - Μεταφέρει τις ιδέες Χριστοδουλίδη

Στην Τουρκική πρωτεύουσα θα βρίσκεται σήμερα, η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, η οποία σε συνέχεια της προπαρασκευαστικής αποστολής την οποία διεξάγει, θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Η κα Ντι Κάρλο, η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στην Ελληνική Πρωτεύουσα, αναμένεται να μεταφέρει ουσιαστικά τις ιδέες τις οποίες κατέθεσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενώπιων της, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE