Γίναμε ρεζίλι! Το BBC θα κάνει ντοκιμαντέρ για την Κύπρο αλλά τα γυρίσματα θα γίνουν στη Μάλτα

Γίναμε ρεζίλι! Το BBC θα κάνει ντοκιμαντέρ για την Κύπρο αλλά τα γυρίσματα θα γίνουν στη Μάλτα

Το BBC αποφάσισε να αφιερώσει ένα ντοκιμαντέρ για τους Κύπριους μετανάστες της Αγγλίας και αυτό αντί να γυρίζεται στη Κύπρο θα γίνει στην Μάλτα.

Ο λόγος; Μας είπαν είστε πανάκριβοι και δεν θα πατήσουμε το πόδι μας.

Το ζήτημα αυτό ενέγραψε στη βουλή ο Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου ζητώντας ανάπτυξη της Κύπρου ως κινηματογραφικό κέντρο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι, «το Πισσούρι και η Επταγώνια θα μετακομίσουν στην Μάλτα», σημειώνοντας ότι η κινηματογραφική εταιρεία αποφάσισε ότι η εν λόγω χώρα είναι πιο ελκυστικός προορισμός οικονομικά για αυτές τις παραγωγές.

Το θέμα πήρε διαστάσεις αφού αποτελεί πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο της αγγλόφωνης εφημερίδας Cyprus Mail, σημειώνοντας την αδυναμία της Κύπρου να στηρίξει την κινηματογραφική βιομηχανία χάνοντας πολλά έσοδα από αυτή την αγορά.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το ρεζιλίκι θα ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους…

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.