ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καζάνι που βράζει: 24ωρη στάση εργασίας του προσωπικού που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου! Σοβαρές καταγγελίες

Καζάνι που βράζει: 24ωρη στάση εργασίας του προσωπικού που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου! Σοβαρές καταγγελίες

Το προσωπικό του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Κοφίνου, που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου, κατήλθε σε αυθόρμητη 24ωρη στάση εργασίας, από τις 7 το πρωί σήμερα μέχρι και τις 7 το πρωί αύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργαζομένων στις Υπηρεσίες ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ, "το προσωπικό είναι καζάνι που βράζει γιατί από τον περασμένο Ιούνιο του 2015, οπόταν η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε προκήρυξη προσφοράς του κέντρου υποδοχής αιτητών ασύλου στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουν τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης παρά τις συνεχείς προσπάθειες και της συντεχνίας του προσωπικού αλλά και του ΔΣ του ΣΚΕ Κοφίνου".

`Οπως αναφέρεται, "το προσωπικό εργάζεται κάτω από απίστευτη πίεση και άγχος γιατί δεν γνωρίζει αν αύριο θα έρθει δουλειά, και επίσης το ποτήρι έχει ξεχειλίσει γιατί τους τελευταίους μήνες δεν τους καταβάλλονται οι μισθοί και τα ωφελήματα τους έγκαιρα, γιατί δεν καταβάλλεται το κονδύλι από την Υπηρεσία Ασύλου".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η Παγκύπρια Συντεχνία Εργαζομένων στις Υπηρεσίες ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέλη της. "Η ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την στάση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα την στάση του Υπουργείου Εσωτερικών για προκήρυξη σε προσφορά του κέντρου υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοφίνου, όπου στην πραγματικότητα αφαιρεί το πρόγραμμα από το ΣΚΕ Κοφίνου, το οποίο λειτουργούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα τελευταία 13 χρόνια χωρίς να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα", προστίθεται.

Κάνει λόγο για "δογματική θέση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και μικρών οργανισμών που επιτελούν αξιέπαινο έργο".

Η συντεχνία καλεί την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα τον Υπουργό Εσωτερικών, όπως κάνει δεύτερες σκέψεις, και το συγκεκριμένο πρόγραμμα παραμείνει κάτω από τον έλεγχο του ΣΚΕ Κοφίνου.

"Καλούμε άμεσα την Υπηρεσία Ασύλου να καταβάλει το κονδύλι προς το ΣΚΕ Κοφίνου για να πληρωθούν οι μισθοί και τα ωφελήματα του προσωπικού", αναφέρεται.

Επίσης η συντεχνία ζητά τον καθορισμό συνάντησης με την Υπηρεσία Ασύλου και το ΣΚΕ Κοφίνου για διεξοδική συζήτηση όσον αφορά τους μισθούς και τα ωφελήματα του προσωπικού, αλλά και την περαιτέρω πορεία του κέντρου υποδοχής ασύλων στην Κοφίνου, καθώς και "τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού, όπως έχουν δεσμευτεί, με τη σφράγιση των συμβολαίων κατά την προκήρυξη των θέσεων εργασίας του προσωπικού".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top