ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης προς Ομήρου για συμψηφισμό : «Αρνητικό πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Γεωργιάδης προς Ομήρου για συμψηφισμό : «Αρνητικό πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Για σοβαρές συνέπειες που θα προκαλέσουν ανισορροπία και αδικίες, αλλά και παραβιάσεις άρθρων του Συντάγματος, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Στο σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε και παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας, ο κ. Γεωργιάδης υπερτονίζει τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχει στην οικονομία, η ενδεχόμενη ψήφιση του «Περί της Ρύθμισης Αναδιαρθρώσεων Πιστωτικών Διευκολύνσεων Νόμος του 2015».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η θέσπιση της πρότασης νόμου «θα επιφέρει ζημιές σε σημερινούς μετόχους και αρνητικό πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία. Επίσης, θα πλήξει τη θέση της Κύπρου ως ευυπόληπτο χρηματοοικονομικό κέντρο και την ελκυστικότητά της σε ξένους επενδυτές».

Και συνεχίζει, σημειώνοντας: «Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο λόγω της πρόνοιας που καθορίζει ότι ο συμψηφισμός του δανείου θα γίνει με την ονομαστική αξία του αξιογράφου. Τα αξιόγραφα, όπως γνωρίζετε, υπόκεινται σε διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του ΧΑΚ και είχαν ήδη υποστεί σημαντική μείωση πριν την απόφαση του Eurogroup και της Αρχής Εξυγίανσης».

Στη συνέχεια της επιστολής ο υπουργός Οικονομικών γίνεται πιο συγκεκριμένος και απαριθμεί τις αρνητικές πτυχές, τονίζοντας ανάμεσα σ΄ άλλα ότι η πρόταση νόμου αντιβαίνει του άρθρου 28 του Συντάγματος, ενώ παραβιάζει τα άρθρα 23 και 26.



 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top