ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γνωστοί στις Αρχές οι συλληφθέντες για τα ναρκωτικά και τα εκρηκτικά - Τέσσερις μέρες υπό κράτηση

Γνωστοί στις Αρχές οι συλληφθέντες για τα ναρκωτικά και τα εκρηκτικά -  Τέσσερις μέρες υπό κράτηση

Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων εξέδωσε την Πέμπτη, (13/4) διατάγματα τετραήμερης κράτησης των τεσσάρων συλληφθέντων, στην κατοχή των οποίων ανευρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, (14/4) ναρκωτικά και εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια ερευνών, σε οικία στον Ύψωνα, από την κυπριακή αστυνομία και την αστυνομία των βάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, οι 20 συνολικά αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εντόπισαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης TNT, καθώς επίσης περίπου έξι κιλά κοκαΐνης και μεγάλη ποσότητα άλλης ουσίας, που πιστεύεται ότι είναι κάνναβη. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών και εκρηκτικών που έγιναν ποτέ στις Βρετανικές Βάσεις.

Όπως αναφέρεται, μετά την ανεύρεση των εκρηκτικών, οι έρευνες τερματίστηκαν, προκειμένου να υπάρξει εκκένωση του χώρου και εμπειρογνώμονες να μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι η σκηνή είναι ασφαλής.

Αξιωματικοί της αστυνομίας των βάσεων έχουν επιβεβαιώσει πως μόλις η περιοχή είναι καθαρή, οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα ναρκωτικά, προστίθεται.

Εξάλλου, αναφέρεται πως μετά τη σύλληψη των υπόπτων, κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους 37 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Ο Αστυνομικός Διοικητής στις Βάσεις Ακρωτηρίου Nigel Avron δήλωσε πως η ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών και η σύλληψη των τεσσάρων ανδρών είναι αποτέλεσμα «της στενής συνεργασίας μας με τους συναδέλφους μας στην κυπριακή Αστυνομία».

«Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε από κοινού για αντιμετώπιση» του ζητήματος της προμήθειας ναρκωτικών, που θα διατίθεντο, όπως είπε, σε περιοχές σε ολόκληρο το νησί.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, οι συλληφθέντες είναι γνωστά πρόσωπα στις διωκτικές αρχές. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top