ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευχάριστα νέα! Σε εξήντα δόσεις η αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στο ΤΚΑ

Ευχάριστα νέα! Σε εξήντα δόσεις η αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στο ΤΚΑ

Με την τροπολογία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών που αυξάνει την περίοδο αποπληρωμής στις 60 δόσεις εγκρίθηκε σε νόμο η πρόταση νόμου για τις καθυστερημένες οφειλές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που δίνει ανάσα σε οφειλέτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως είχε αναφερθεί στη Βουλή, οι καθυστερημένες οφειλές στο ΤΚΑ ανέρχονται στα 297 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα €130 αφορούν σε νέες οφειλές.

Βάσει του νόμου, ο κάθε οφειλέτης θα έχει περίοδο τεσσάρων μηνών να δηλώσει αν ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο σχέδιο. Εφόσον ένας οφειλέτης ενταχθεί, τότε ο Γενικός Εισαγγελέας θα αναστέλλει την ποινική δίωξη που εκκρεμεί εναντίον του οφειλέτη. Με την πληρωμή των καθυστερημένων οφειλών τότε ο οφειλέτης απαλλάσσεται από τις επιβαρύνσεις. Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις ανέρχονται στο 27% της συνολικής οφειλής.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που ένας οφειλέτης καθυστερήσει την αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών, τότε τερματίζεται το σχέδιο αποπληρωμής.

Με τη νέα Βουλή ο αντίστοιχος νόμος για το ΦΠΑ, να τερματιστούν οι διώξεις

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος απέσυρε πρόταση νόμου που ρυθμίζει τις καθυστερημένες οφειλές στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, αν αναμονή της κατάθεσης κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Ο Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει εντείνει την εκστρατεία για διώξεις οφειλετών, με τον Πρόεδρο της Βουλής να απευθύνει έκκληση προς τις διωκτικές αρχές και τον αρμόδιο Υπουργό όπως τερματιστούν οι διώξεις μέχρι να κατατεθεί η πρόταση νόμου και να ρυθμιστεί το θέμα.


Παράλληλα, οκ . Παπαδόπουλος είπε ο Έφορος Φορολογίας κυκλοφόρησε εγκύκλιο που στην ουσία υιοθετεί το κείμενο της πρότασης του νόμου. Αναμένουμε αυτό το κείμενο να πάρει την μορφή πρότασης νόμου, κατέληξε

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top