ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: «Δώρο Θεού τα ψάρια» είπε ο γιος όταν έπιασε τους λαγοκέφαλους

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: «Δώρο Θεού τα ψάρια» είπε ο γιος όταν έπιασε τους λαγοκέφαλους

Ευχάριστα τα νέα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για τον γιο. Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη μητέρα του.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

Η κατάσταση της υγείας του 21χρονου Ρώσου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από δηλητηρίαση, που υπέστη από την κατανάλωση λαγοκέφαλου στο Παραλίμνι, εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, ο νεαρός αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και επικοινωνεί με το περιβάλλον, κρατήθηκε ωστόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Στο πλευρό του βρίσκονται ψυχολόγοι και διερμηνέας ρωσικών.  

Όταν συνήλθε ο 21χρονος, επεξηγώντας για το τι συνέβη ανέφερε ότι βρήκε τα ψάρια στα ρηχά της θάλασσας και τα έπιασε με τα χέρια του, είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το εξέλαβε ως δώρο Θεού.

Υπέστη ανακοπή η μητέρα του και την επανέφεραν

Κρίσιμη παραμένει ωστόσο η κατάσταση της υγείας της μητέρας. Η 65χρονη συνεχίζει να κρατείται σε κωματώδη κατάσταση διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την ίδια. Το περιστατικό είναι σπάνιο και οι ιατροί αναμένουν πως θα αντιδράσει.

Το δυσάρεστο είναι ότι η γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδίας, στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και μέλη του πληρώματος την επανέφεραν.

Μητέρα και γιος ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και διέμεναν σε διαμέρισμα κοντά στη θάλασσα στην περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι.

Οι δικοί τους άνθρωποι στη Ρωσία είναι ενήμεροι, αφού ο 21χρονος όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, μετά από την κατανάλωση του ψαριού κατάφερε και επικοινώνησε με τον αδελφό του.   

Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε οικογενειακή τους φίλη από τη Λιθουανία, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, η οποία και ειδοποίησε το ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής στο Παραλίμνι.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου μετέβησαν στην οικία, όπου διαμένουν οι δύο Ρώσοι τουρίστες, και, στην παρουσία της Λιθουανής, διενήργησαν εξετάσεις και εντόπισαν στο ψυγείο τρία κεφάλια λαγοκέφαλου, συκώτι και αυγά λαγοκέφαλου, καθώς και ψημένο λαγοκέφαλο.

Τα ανευρεθέντα παραλήφθησαν για να αποσταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Το ψάρι που μπορεί να σε σκοτώσει

Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική ονομασία: Lagocephalus sceleratus), σύμφωνα με το wikipedia, είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλίμνι: Μάνα και γιος δηλητηριάστηκαν από ψάρι!

Άσχημα τα νέα για μητέρα και γιο που έπαθαν δηλητηρίαση από λαγοκέφαλο

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top