Τροχοπέδη στην εξυγίανση των ΜΕΔ το κυπριακό δικαστικό σύστημα

Τροχοπέδη στην εξυγίανση των ΜΕΔ το κυπριακό δικαστικό σύστημα

Τροχοπέδη στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία ανέρχονται στα €26,6 δισ, συνιστούν οι υφιστάμενες καθυστερήσεις και η αναποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, η αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος θα πρέπει να συμβάλει στην επίλυση νομικών διαφορών που αφορούν την αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων, καθώς και τις διαφορές σχετικά με τη μεταβίβαση τίτλων ιδιοκτησίας ενυπόθηκων ακινήτων. Βασικό πρόβλημα είναι η μεταβίβαση των 40.000 τίτλων κατοικιών που ενώ οι αγοραστές έχουν πληρώσει όλο ή την πλειοψηφία της αξίας οι τίτλοι δεν τους έχουν μεταβιβαστεί αφού η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει εξοφλήσει το δάνειο για την ανέγερση του ακινήτου.

Παρά την έγκριση του νόμου για προστασία των εκτεθειμένων αγοραστών το 2015, δεν έχουν μεταβιβαστεί αφού διότι πολλές υποθέσεις έχουν εμπλακεί σε δικαστικές διαδικασίες.

Για να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Ως ένα από τα σημαντικότερα άτυπα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη σημερινή άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στο Άλντεν Μπίσεν, στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι προσέρχεται με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και με στόχο τη λήψη αποφάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE