Παραδώστε τα επικίνδυνα λαγοκέφαλα και πληρωθείτε από το Τμήμα Αλιείας!

Παραδώστε τα επικίνδυνα λαγοκέφαλα και πληρωθείτε από το Τμήμα Αλιείας!

Θορυβήθηκαν οι Κύπριοι πολίτες μετά το άκουσμα της είδησης ότι 65χρονη και ο 21χρονος γιος της, λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους από κατανάλωση του επικίνδυνου και τοξικού ψαριού γνωστό ως λαγοκέφαλος ή κουνελόψαρο.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Μιχαηλίδη, ανώτερο λειτουργό του τμήματος αλιείας, η υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια αποζημιώνει τους επαγγελματίες ψαράδες που τους παραδίδουν λαγοκέφαλα, σε μια συγκεκριμένη περίοδο πριν την αναπαραγωγή τους. (Γύρω στον Ιούνιο).

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι το ψάρι είναι τοξικό και πρέπει να ελεγχτούν οι πληθυσμοί του, αλλά και επειδή δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ψαράδες, το Τμήμα Αλιείας προσφέρει 3 ευρώ το κιλό σε οργανωμένα σύνολα που κάθε χρόνο τους παραδίδουν ποσότητες του συγκεκριμένου ψαριού.

Να θυμίσουμε ότι μητέρα και γιος, που βρίσκονταν στην Αγία Νάπα για διακοπές, υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση όταν κατανάλωσαν ψάρι λαγοκέφαλου το οποίο ψάρεψε ο ίδιος ο 21χρονος την περασμένη Τετάρτη 13 Απριλίου.

Η κατανάλωσή του, σύμφωνα με με τους ειδικούς χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο., ενώ δεν υπάρχει αντίδοτο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE