ΥΨΩΝΑΣ: Γιάφκα με 15 κιλά ναρκωτικά και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης - Στα «χέρια» της Αστυνομίας Κύπρου οι τέσσερις ύποπτοι

ΥΨΩΝΑΣ: Γιάφκα με 15 κιλά ναρκωτικά και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης - Στα «χέρια» της Αστυνομίας Κύπρου οι τέσσερις ύποπτοι

Μια από τις σοβαρότατες υποθέσεις ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών εξιχνίασαν οι Βρετανικές Βάσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βρετανικών Βάσεων Γιώργος Κιτέος σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ανέφερε πως «οι έρευνες των Αρχών έγιναν σε δυο φάσεις καθώς βρεθήκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και συγκεκριμένα TNΤ». 

Όπως μας επισήμανε οι έρευνες άρχισαν από το απόγευμα της Τετάρτης (13/04) και ολοκληρώθηκαν αργά το βραδύ της Πέμπτης (14/04).

Στο συγκεκριμένο υποστατικό που βρίσκεται σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων εντοπίστηκαν συνολικά 7 κιλά κοκαΐνης, 7,5 κάνναβης, 1 λίμπρα εκρηκτικής ύλης τύπου ΤΝΤ και 15 γραμμάρια ηρωίνης.

Να σημειωθεί πως σε άλλο σημείο βρέθηκε αλλη μισή λίμπρα περίπου ΤΝΤ μαζί με πυροκροτητή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 38, 45, 36 και 62 χρονών, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων και εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης τεσσάρων ημερών.

Στις κατοικίες του 38χρονου και 45χρονου εντοπίστηκε το συνολικό ποσό των 38,000 ευρώ και επίσης στην κατοικία του 45χρονου εντοπίστηκαν 50 κινητά τηλέφωνα.

Όπως μας επισήμανε ο κ.Κιτέος, «έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των τεσσάρων προσώπων στις Κυπριακές Αρχές ενώ αναμένεται μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (15/04) να παραδοθούν».

Άξιο αναφοράς, ειναι πως τις έρευνες θα εξετάσουν απο κοίνου, το κλιμάκιο της ΥΚΑΝ Λεμεσού και το ΤΑΕ.  

Φωτογραφία Αρχείου 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλεί ευθέως την Κύπρο για τις συμφωνίες με την Αίγυπτο η Τουρκία

Απειλεί ευθέως την Κύπρο για τις συμφωνίες με την Αίγυπτο η Τουρκία

Ευθείες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Αίγυπτο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εξαπέλυσε η Άγκυρα, με «πηγές» του Υπουργείου Άμυνας να προειδοποιούν ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες που έχει ως εγγυήτρια δύναμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE