ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ερωτοκρίτου: Οι προτάσεις του ΔΗΚΟ συμβάλλουν στην ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών

Χρ. Ερωτοκρίτου: Οι προτάσεις του ΔΗΚΟ συμβάλλουν στην ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών

Οι προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος συμβάλλουν στην ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, στην αποκατάσταση αδικιών και στην διασφάλιση της διαφάνειας, ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναφερόμενη στην υπερψήφιση από τη Βουλή, προτάσεων νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Όπως ανέφερε η κα. Ερωτοκρίτου, με τους νόμους αυτούς, θα ρυθμίζονται με δόσεις οι οφειλές προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έτσι ώστε να μην φυλακίζονται πολίτες, που ανήκουν κατά συντριπτική πλειοψηφία στην μικρομεσαία τάξη. Επίσης εκπρόσωποι των κουρεμένων καταθετών θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια τραπεζών και θα έχουν λόγο για την πορεία των τραπεζών, οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από τις καταθέσεις τους. Διασφαλίστηκε επίσης με ποσόστωση, η συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Επίσης, όπως ανέφερε, με τη συμβολή του ΔΗΚΟ τροποποιήθηκαν και ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για τον συμψηφισμό των χρεών των κατόχων αξιογράφων με την αξία των αξιογράφων τους, για την αναθεώρηση της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων συμβάσεων, για να αποκλείονται από διαγωνισμούς του δημοσίου εταιρίες που καταδικάστηκαν ή καταγγέλθηκαν για δωροδοκία και εμπλοκή σε μίζες. Ανέφερε παράλληλα ότι εκκρεμούν οι προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ για τη ρύθμιση με δόσεις οφειλών προς τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και για την κάλυψη των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας.

Κ. Μαυρίδης: Ο Πρόεδρος να εγκαταλείψει την πολιτική ωραιοποίησης της πορείας των διαπραγματεύσεων

Οι αρνητικές αναφορές στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ είναι συνέπεια της ανεξήγητης πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος επιμένει να προσπαθεί να καλλιεργεί ένα ψευδεπίγραφο καλό κλίμα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, το οποίο επικαλέστηκε και η ίδια η κ. Πίρι, η εισηγήτρια της έκθεσης, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης. Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εγκαταλείψει την πολιτική αυτή και να εκθέσει την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, διακηρύσσοντας δημόσια την πραγματικότητα.

Παράλληλα ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι η έκθεση προόδου περιέχει θετικές αναφορές για την Κύπρο, αποτέλεσμα της σκληρής και συντονισμένης δουλειάς των Κυπρίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι θέτουν το εθνικό συμφέρον υπεράνω της κομματικής τοποθέτησης. Στις θετικές αναφορές, σημείωσε την καταδίκη της πολιτικής του παράνομου εποικισμού των κατεχομένων από την Τουρκία, την ελευθέρωση των θεωρήσεων έναντι όλων των κρατών μελών, την προτροπή για εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας έναντι όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναφορά στην αντιδήλωση της 21 Σεπτεμβρίου 2005.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αρνητικές αναφορές δεν αποφεύχθηκαν, όπως το γεγονός ότι δεν έχουν απαλειφθεί αναφορές για άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, που έχει παγώσει η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν γίνεται αναφορά σε λύση συμβατή με το κεκτημένο της ΕΕ και τις αξίες και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top