Επιπλέον 83 εκ. στην Ελλάδα για το προσφυγικό, ανακοίνωσε η Κομισιόν

Επιπλέον 83 εκ. στην Ελλάδα για το προσφυγικό, ανακοίνωσε η Κομισιόν

Ογδόντα-τρία εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του νέου μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης που πρότεινε στις 2 Μαρτίου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα, επισκεπτόμενος τη χώρα, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος και υπέγραψε τις πρώτες συμβάσεις στην Αθήνα.

Τα χρήματα έρχονται να προστεθούν στα όσα η Ελλάδα έχει ήδη λάβει στο πλαίσιο χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης ύψους 181 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και στα 509 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί στο πλαίσιο αυτών των Ταμείων για το ελληνικό εθνικό πρόγραμμα 2014-2020.

Τα 83 πρόσθετα δις θα διατεθούν άμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και σε έξι διεθνείς ΜΚΟ. Οι εταίροι αυτοί θα συνεργαστούν με ελληνικές ΜΚΟ που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της κατάστασης επί τόπου και αφορά πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, τρόφιμα, καλύτερες συνθήκες υγιεινής, χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για παιδιά και προσωρινά καταλύματα.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη. Τα πρώτα έργα που υλοποιούνται επί τόπου αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα διατεθεί στους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας που εργάζονται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τις τοπικές ΜΚΟ, ώστε να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα παρέχεται με καλά συντονισμένο και συγκροτημένο τρόπο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές», δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Στυλιανίδης.

O Επίτροπος συναντήθηκε με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και, μαζί με αυτόν και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, επισκέφθηκε τα έργα υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE