ΚΟΣΜΟΣ

«Δικαιολογημένη ανησυχία» για απόκτηση βιολογικών και πυρηνικών όπλων από το ISIS

«Δικαιολογημένη ανησυχία» για απόκτηση βιολογικών και πυρηνικών όπλων από το ISIS

Πρόσβαση σε βιολογικά και πυρηνικά όπλα επιχειρεί να αποκτήσει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, με σκοπό να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, σύμφωνα με στελέχη ασφαλείας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στην ετήσια Έκθεση Ασφαλείας και Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζόρζε Μπέρτο Σίλβα είπε ότι οι τζιχαντιστές έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση χημικών, βιολογικών, ραδιενεργών και πυρηνικών υλικών.
 
«Πρόκειται για δικαιολογημένη ανησυχία», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
 
Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ για αναδυόμενες απειλές ασφαλείας Δρ Τζέιμι Σέι συμπλήρωσε ότι «είναι γνωστό πως οι τρομοκράτες προσπαθούν να αποκτήσουν αυτές τις ουσίες».
 
Ο Δρ Σέι είπε επίσης ότι ίσως το Ισλαμικό Κράτος χωρίζεται σε δύο ομάδες, μία με αποστολή την προστασία του λεγόμενου χαλιφάτου στη Συρία και στο Ιράκ και η δεύτερη με σκοπό τη σύσταση τρομοκρατικών πυρήνων στην Ευρώπη.
 
Όπως αναφέρθηκε επίσης, υπάρχουν φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκτήσει έναν αριθμό ιρακινών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, όπως πυραύλους εδάφους-αέρος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Απόδραση βαρυποινίτη: Δεν παραδέχεται ενοχή ο πατέρας του - Υπήρχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα για επίσκεψη

Απόδραση βαρυποινίτη: Δεν παραδέχεται ενοχή ο πατέρας του - Υπήρχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα για επίσκεψη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν ο 68χρονος πατέρας του 42χρονου ισοβίτη και ο 42χρονος μετά από εύλογη υποψία που κατέχει η Αστυνομία, ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, ενώ το Δικαστήριο επεφύλαξε να ανακοινώσει την απόφαση του αύριο Σάββατο για την κράτηση ή μη των υπόπτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top