ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενθαρρυμένη η Βικτόρια Νούλαντ από τις συνομιλίες – «Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται πρόοδος»

Ενθαρρυμένη η Βικτόρια Νούλαντ από τις συνομιλίες – «Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται πρόοδος»

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε την ενημέρωση που είχε για τη συνάντηση της Τρίτης (19/04) των δύο ηγετών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Αμερικανίδα Υφυπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ, η οποία εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Η κ. Νούλαντ είχε συνάντηση την Τετάρτη (20/04) στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτός από το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και θέματα επενδύσεων, οι οποίες όπως σημείωσε, 7πλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Νούλαντ εξέφρασε αρχικά τη χαρά της που βρίσκεται στην Κύπρο, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τη δουλειά που γίνεται στις δύο κοινότητες προς την κατεύθυνση της λύσης.

“Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μου έδωσε μια ενθαρρυντική ενημέρωση για την ψεσινή συνάντηση των δύο ηγετών," σημείωσε. “Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται πρόοδος”, ώστε τα όσα συμφωνούνται από τους ηγέτες να εδραιωθούν, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η κ. Νούλαντ ανέφερε πως όπως γίνεται κάθε φορά συζητήθηκαν και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και συνεχάρη, όπως πρόσθεσε, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το γεγονός ότι η Κύπρος βγαίνει από το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

“Σημειώσαμε, επίσης, ότι οι αμερικανικές επενδύσεις στην Κύπρο έχουν 7πλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια”, είπε, και τόνισε ότι υπάρχει ενθουσιασμός για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

Τέλος, η κ. Νούλαντ είπε πως συζητήθηκαν και θέματα ασφάλειας και περιφερειακών σχέσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top