Α. Νεοφύτου: «Μετατρέψαμε την ΑΗΚ σε κοινωφελές ίδρυμα»

Α. Νεοφύτου: «Μετατρέψαμε την ΑΗΚ σε κοινωφελές ίδρυμα»

Ερωτηθείς για το θέμα της τιμής του ηλεκτρικούς ρεύματος που πληρώνουν οι επιχειρηματίες, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι μετατρέψαμε την ΑΗΚ σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, αφού όπως είπε μέσω της ΑΗΚ ασκείται κοινωνική πολιτική για τους πολύτεκνους και τους άνεργους διαμέσου της μειωμένης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Όχι, η ΑΗΚ είναι για να παράγει ρεύμα και να διανέμει ρεύμα. Αν το κράτος σωστά και επιβεβλημένα χρειάζεται να στηρίζει τον άνεργο να του δώσουμε έξτρα επίδομα για το ηλεκτρικό του ρεύμα και όχι εις βάρος της ΑΗΚ. Και στο τέλος όλη αυτή την κοινωνική πολιτική που κάνουμε διαμέσου ημικρατικών οργανισμών, ποιός την πληρώνει; Η κυπριακή Βιομηχανία, η τουριστική βιομηχανία, με αποτέλεσμα να έχουμε, πέραν των άλλων λόγων, το πιο ψηλό βιομηχανικό ρεύμα σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε.

Επιπλέον, έκανε λόγο για δημιουργια ειδικού κοινωνικού ταμείου που θα αποσκοπεί στην στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: «Τέρμα οι εκπτώσεις στο ρεύμα σε άνεργους και ευάλωτες ομάδες»

Διερωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρχουν προοπτικές στη βιομηχανία «όταν τις γονατίζουμε από το μεγαλύτερο κόστος που έχει οποιαδήποτε βιομηχανία στην Ευρώπη που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα». Σημείωσε ότι δεν φταίει η ΑΗΚ για αυτό, αλλά οι πολιτικές που ασκούνταν τόσα χρόνια, προσθέτοντας ότι είναι ευκαιρία να γίνουν οι σωστές μεταρρυθμίσεις και στην πράξη να στηριχθεί η κυπριακή βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα στο businessnews.com.cy

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE