Καπνοί σκέπασαν το αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας – Εκτός ελέγχου η δεύτερη φωτιά στην Μονή

Καπνοί σκέπασαν το αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας – Εκτός ελέγχου η δεύτερη φωτιά στην Μονή

Μειωμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο λόγω πυρκαγιάς.

Τεράστιες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε η  ώρα 14.50 το μεσημέρι της Πέμπτης (21/04) σε ξηρά χόρτα κοντά από χωριό Μονή στο ύψος του Monte Caputo, στη Λεμεσό, καταβάλλουν μέλη της Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η νέα φωτιά ξέσπασε  σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από την πρώτη.

Αμέσως, ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού  και 2 πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών.          

Η πυρκαγιά έκαψε μέχρι στιγμής 3 δεκάρια ξηρά χόρτα, ακακίες, σκύβαλα  και άγρια βλάστηση. 

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην προστασία υποστατικών.

Μειωμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο

Σύμφωνα με την Αστυνομία λόγω καπνών, από πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, παρά την Μονή, η ορατότητα είναι περιορισμένη και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Καλούνται ακόμα να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.