ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κύπρος υπέγραψε τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή

Η Κύπρος υπέγραψε τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή

Παρά τον φιλόδοξο στόχο που έχει αναλάβει για μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, με την κατάρτιση και εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών και μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, η Κύπρος θα πετύχει το στόχο της, είπε ο υπουργός Γεωργίας, στο χαιρετισμό του στην ειδική Τελετή Υπογραφής της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Το κείμενο συμφωνήθηκε το περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι και υπογράφηκε τελικά από 175 ηγέτες. ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, υπέγραψε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός υπογράμμισε ότι με την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών και μέτρων, η Κύπρος θα ανεξαρτητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μεταβεί σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Όπως είπε, καταρτίστηκαν από την κυπριακή Kυβέρνηση και εφαρμόζονται πολιτικές που διαπερνούν οριζόντια όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων, συγκροτούνται και εφαρμόζονται συνεκτικά σχέδια για:


-τη μείωση εκπομπής αερίων θερμοκηπίου και την προσαρμογή,
-την ενίσχυση της αποδοτικότητας των πόρων,
-τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και
-την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στις αναπτυξιακές δράσεις.


Επιπρόσθετα είπε ότι η Κύπρος έχει εντάξει δυναμικά στο ενεργειακό ισοζύγιό της την «καθαρή και πράσινη ενέργεια». Προωθείται η «πράσινη ανάπτυξη» μέσω των κατάλληλων σχεδίων για ενθάρρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Η Συμφωνία των Παρισίων χαρακτηρίστηκε ιστορική από άποψη καθολικότητας και η υπογραφή της από 175 ηγέτες την καθιστά τη πρώτη συμφωνία που έχει ποτέ συγκεντρώσει τόσο μεγάλο αριθμό υπογραφών, από την πρώτη μέρα ανοίγματος προς υπογραφή.

Στην τελετή μίλησε ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και όλοι οι ηγέτες που παρευρέθηκαν, υπογραμμίζοντας στις ομιλίες τους την πολιτική τους και τα μέτρα που λαμβάνουν όσο αφορά την εφαρμογή της Συμφωνίας για τη Κλιματική Αλλαγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top