Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών της Pemex

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών της Pemex

Αναγνωρίστηκαν 25 πτώματα, ενώ άλλα τρία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί

H εθνική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex ανακοίνωσε χθες πως αυξήθηκε στους 28 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Κοατσακοάλκο.

Σε ανακοίνωσή της η Pemex ανέφερε πως αναγνωρίστηκαν 25 πτώματα, ενώ άλλα τρία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Πρόσθεσε πως 18 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Η Pemex ανέφερε πως το δυστύχημα οφείλεται σε διαρροή, χωρίς ωστόσο να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Η πετρελαϊκή εταιρεία τόνισε πως θα συνεχιστεί η έρευνα στον τόπο της έκρηξης άλλα πως η πρόοδος είναι αργή λόγω του μεγέθους της ζημιάς.

Η μαζική έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε εγκαταστάσεις χλωρίωσης στην επαρχία Βερακρούζ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μαύρο σύννεφο καπνού και έντονη μυρωδιά αμμωνίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο βινυλίου εταιρείας που αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του πετροχημικού τμήματος της Pemex και της μεξικάνικης εταιρείας κατασκευής πλαστικών σωλήνων Mexichem.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.