Οι τζιχαντιστές στήνουν συνομωσίες κατά του Ιράν

Οι τζιχαντιστές στήνουν συνομωσίες κατά του Ιράν

Προσπάθειες να στείλουν τρομοκρατικές ομάδες στην Τεχεράνη

Ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαβί δήλωσε χθες πως το Ισλαμικό Κράτος στήνει «συνωμοσίες» ενάντια στο Ιράν από την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στην Ράκα στη Συρία, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν κάνει αρκετές απόπειρες να στείλουν «τρομοκρατικές ομάδες» μέσα στο Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό al-Mayadeen, ο Αλαβί υποστήριξε πως αν το Ιράν δεν πολεμούσε την τρομοκρατία στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, θα αναγκαζόταν να το πράξει μέσα στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας θέμα εθνικής ασφάλειας τον ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Τεχεράνη στο συριακό πόλεμο.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πρόσφατα υποδήλωσε πως έστειλε μέλη του τακτικού στρατού και της Επαναστατικής Φρουράς στη Συρία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες της αντιπολίτευσης και στους τζιχαντιστές του ΙΚ που επιδιώκουν την ανατροπή του.

«Η Ράκα στη Συρία είναι ένα από τα μέρη όπου (το Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει σκευωρίες και συνωμοσίες ενάντια στο Ιράν», τόνισε ο Αλαβί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Η φράση της Αννίτας Δημητρίου στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, «ναι, αν είναι εισήγηση του κόμματος», σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται θεσμικά ισορροπημένη. Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση, συνιστά μια δήλωση με σαφές πολιτικό βάθος, που ανοίγει πολλαπλά σενάρια τόσο για την επόμενη μέρα στη Βουλή όσο και για το εσωτερικό του ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE