Επιστρατεύουν drones στη «μάχη» του προσφυγικού

Επιστρατεύουν drones στη «μάχη» του προσφυγικού

Τα drones επιστρατεύει στη «μάχη» του προσφυγικού ο ευρωπαϊκός μηχανισμός φύλαξης των συνόρων Frontex.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της υπηρεσίας επεξεργάζονται σχέδιο χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία θα πετούν πάνω από θαλάσσιες περιοχές, ώστε να ελέγχονται προσφυγικές ροές που προσεγγίζουν ακτές ευρωπαϊκών χωρών.

Τα εν λόγω αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται για εναέρια επιτήρηση θαλάσσιων περιοχών και θα σκανάρουν με τις υπερσύγχρονες κάμερες μεγάλες γεωγραφικές εκτάσεις στέλνοντας ταυτόχρονα ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ο Frontex ξεκίνησε τις συζητήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν την υπηρεσία με drones. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος και θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικές εκτάσεις για αρκετή ώρα χωρίς να πρέπει να ανεφοδιαστούν.

Μολονότι η χρήση τους θα αφορά την Ισπανία και άλλες χώρες, αξιωματούχος του Frontex παραδέχεται ότι εάν το σχέδιο προχωρήσει, προτεραιότητα θα δοθεί στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προσκάλεσε Χριστοδουλίδη για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης ο Τραμπ

Προσκάλεσε Χριστοδουλίδη για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης ο Τραμπ

Πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, απέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να συμμετέχει η Κύπρος στο "Συμβούλιο Ειρήνης" για τη Γάζα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE