Σε εγρήγορση οι μυστικές Υπηρεσίες στην Κύπρο υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος – Οι πιθανότεροι στόχοι

Σε εγρήγορση οι μυστικές Υπηρεσίες στην Κύπρο υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος – Οι πιθανότεροι στόχοι

Δεν χαλαρώνουν οι μυστικές Κυπριακές Υπηρεσίες Πληροφοριών και γι αυτό προχωρούν στη σύσταση κλίμακας τρομοκρατικής απειλής όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η ΚΥΠ μελετά το εν λόγω ζήτημα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι και Βρυξέλες.

Όπως σημειώνεται στην Κύπρο δεν υπάρχει διαδικασία μέτρησης της τρομοκρατικής απειλής για να γνωρίζουν οι πολίτες το επίπεδο κινδύνου.

Το επίπεδο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κύπρο έχει καθοριστεί στο 3 σε κλίμακα από το 5. Αυτό που δημιουργεί ανησυχία είναι η γεωγραφική θέση της Κύπρου αφού το νησί βρίσκεται πολύ κοντά από εκεί που δρα το ISIS, η ύπαρξη των Βρετανικών Βάσεων που θεωρείται ως πιθανός στόχος των τρομοκρατών αλλά και Ισραηλινοί τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΠ συνέλαβε Λιβάνιο μέλος της Χεζμπολλάχ, τον Ιούνιο του 2012 ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και κατέγραφε τις πτήσεις που μετέφεραν Ισραηλινούς τουρίστες στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα πάντα οι Αρχές καθησυχάζουν ξεκαθαρίζοντας ότι η Κύπρος και κυρίως τα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες ως σταθμός και όχι ως στόχος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Η φράση της Αννίτας Δημητρίου στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, «ναι, αν είναι εισήγηση του κόμματος», σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται θεσμικά ισορροπημένη. Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση, συνιστά μια δήλωση με σαφές πολιτικό βάθος, που ανοίγει πολλαπλά σενάρια τόσο για την επόμενη μέρα στη Βουλή όσο και για το εσωτερικό του ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE