Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, επειδή το θέμα αναμένεται ότι θα επανέλθει μετά τις βουλευτικές εκλογές, με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο, η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι δίδεται πλέον ο χρόνος και η ευκαιρία ώστε όλα τα σχετικά, με τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, νομοσχέδια να κωδικοποιηθούν, ώστε οι πρόνοιες τους να είναι ευδιάκριτες και εύκολα κατανοητές σε όλους τους πολίτες και να τεθούν σε Ανοικτή Διαβούλευση, τόσο με την κοινωνία των πολιτών, όσο και με τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι πρωτίστως και άμεσα θα επηρεαστούν.
Η Συντεχνία αναφέρει ότι ποτέ δεν τους εξηγήθηκε γιατί το θέμα να μην εκτεθεί στην κρίση και την βάσανο ενός Ανοικτού Διαλόγου και όλα να γίνονται και να συμφωνούνται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες και μέσα από απαρχαιωμένα και ξεπερασμένα μοντέλα, όπου η εκπροσώπηση των επηρεαζόμενων πολιτών αλλά και των εργαζομένων είναι ελλιπής.
«Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση, η οποία επικαλείται και προωθεί τον εκσυγχρονισμό, θα τον εφαρμόσει η ίδια πρώτη στην πράξη μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη διαμόρφωση των εν λόγω νομοσχεδίων κατά τρόπο που αντανακλούν και να αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του κοινωνικού συνόλου και των εργαζομένων που υπηρετούν στο δημόσιο», καταλήγει.
ΚΥΠΕ