Στις 29/6 ορίστηκε για ακρόαση η υπόθεση εναντίον του Α. Θεμιστοκλέους

Στις 29/6 ορίστηκε για ακρόαση η υπόθεση εναντίον του Α. Θεμιστοκλέους

Μετά τις βουλευτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου όρισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την ακρόαση της υπόθεσης εναντίον του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τροχαίες παραβάσεις.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Θεμιστοκλέους, Κρις Τριανταφυλλίδης, επιχειρηματολόγησε επί του αιτήματος που είχε υποβάλει κατά την τελευταία δικάσιμο η Κατηγορούσα Αρχή για σύντομη εκδίκαση της υπόθεσης, καλώντας το Δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του, ο Επαρχιακός Δικαστής Λευκωσίας Παύλος Κυριακίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “ο προγραμματισμός και η εκδίκαση των υποθέσεων γίνεται από το Δικαστήριο, αφού λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος καταχώρησης της κάθε υπόθεσης, κατά χρονολογική σειρά”.

“Χωρίς να παραγνωρίζω τη σοβαρότητα της παραβατικής συμπεριφοράς που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, οφείλω επίσης να πω ότι μεταξύ των παλαιότερων υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου υπάρχουν και υποθέσεις στα πλαίσια των οποίων αποδίδονται σε κατηγορούμενους πιο σοβαρά αδικήματα”, σημείωσε.

“Όπως και σε κάθε άλλη υπόθεση”, πρόσθεσε, “και με βάση το βεβαρημένο πρόγραμμα του δικαστηρίου, στο οποίο περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός παλαιότερων υποθέσεων και χωρίς να παραγνωρίζω τα συνταγματικά δικαιώματα κανενός πολίτη αυτού του τόπου, η παρούσα υπόθεση ορίζεται για ακρόαση στις 29 Ιουνίου του 2016 και η ώρα 11 το πρωί”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE