Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα κέρδη του Facebook

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα κέρδη του Facebook

Ξεπέρασαν και την πιο αισιόδοξη εκτίμηση τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Τα κέρδη του κολοσσού του διαδικτύου άγγιξαν το 1,51 δισεκατομμύριο δολάρια, ποσό σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του αντίστοιχου τριμήνου του 2015.

Τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων το 80% προέρχεται από συσκευές κινητών.Η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων απογείωσε τη μετοχή της εταιρείας, με άνοδο κοντά στο 10%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η στροφή του Facebook στην υπηρεσία “live video” έχει προσελκύσει νέους διαφημιζόμενους, ενώ και οι πωλήσεις των υφισταμένων υπηρεσιών παρουσιάζουν αλματώδη άνοδο.

Οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2016 έφτασαν τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα $3,5 δις πέρσι.

Ο τομέας των «έξυπνων» κινητών» αποφέρει πλέον το 82% των εσόδων της εταιρείας, σε σύγκριση με 73% πέρυσι.

Μηνιαίως οι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 15%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, φτάνοντας το 1,65 δις. Κάθε χρήστης αποφέρει στην εταιρεία κέρδη που αγγίζουν τα 3,32 δολάρια, σε σύγκριση με 2,5 δολάρια πέρσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE