ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H θέση της κυβέρνηση για το σχέδιο της Κομισιόν για κατάργηση της βίζας σε Τούρκους πολίτες

H θέση της κυβέρνηση για το σχέδιο της Κομισιόν για κατάργηση της βίζας σε Τούρκους πολίτες

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί και αξιολογεί καθημερινά τις εξελίξεις σε σχέση με την θεώρηση διαβατηρίων για Τούρκους υπήκοους και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εσωτερικές συσκέψεις σε επίπεδο τεχνοκρατών, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται για άρση της απαίτησης θεώρησης διαβατηρίων για τη μετακίνηση Τούρκων υπηκόων στην ΕΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η θέση της Κύπρου συνοψίζεται στην ανάγκη, όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα κράτη που επιθυμούν φιλελευθεροποίηση εισόδου για υπηκόους τους σε κράτη μέλη της ΕΕ, όπως εφαρμόσουν όλα τα απαιτούμενα κριτήρια έναντι όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε ακόμη ότι την Τετάρτη η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει στο Συμβούλιο της ΕΕ, δηλαδή στα κράτη μέλη της Ενωσης, την τρίτη αξιολόγηση σε σχέση με την υλοποίηση από πλευράς Τουρκίας των 72 κριτηρίων που προαπαιτούνται για φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους υπηκόους και ότι θα ακολουθήσει συζήτηση σε επίπεδο κρατών μελών.

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για νομοθετική πράξη απαιτείται να γίνει σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να υπάρχει και η συγκατάθεση του Κοινοβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top